skip to Main Content

Rovarhálók

A szúnyoghálók ma már elengedhetetlen kiegészítői egy ingatlannak.
Biztosítják a szabad légáramlást a házban és kívül tartják a nem kívánt apró betolakodókat. Szinte bármilyen nyílászáróra lehet ma már szúnyoghálót szerelni, legyen az ajtó vagy ablak. Választhatunk fix, eltolható, rolós vagy akár a hagyományos zsanéros típusok közül.
A szürke üvegszál hálónak köszönhetően az emberi szem számára alig láthatóak, így minimális mértékben korlátozzák csak a kilátást.

Fixkeretes rovarhálók

A rovarok elleni védelem ár érték arányában a legköltségkímélóbb megoldás. Nincsenek mozgó alkatrészek, melyek mellett be tudna férközni szúnyog. A keret felszerelése csavarral, fém klipsszel, esetleg mágnessel történik a nyílászáróra.
A fix rovarháló műanyag és alumínium keretből, és UV stabil üvegszálas hálóból tevődik össze. Ez a háló típus csak ablakok esetében szerelhető. A keretek színei többfélék lehetnek: alapból fehér és barna, de az alumínium keretek bármilyen RAL színre festhetőek vagy fóliázhatóak.
Az ISSO (peremes) alumínium keretes rovarháló főként műanyag ablakokra szerelhető fel, különböző méretű (ablakok légkamráitól függően) ráfordító fülekkel. Így az ablak nem lesz megcsavarozva, a fülek elfordításával a háló téli időszakra levehető.

Rolós rovarhálók

A függőleges mozgatású rovarháló praktikus megoldás bármelyik nyílászáróra. Emeleten lévő ablakokra csak ez nyújt kelégítő megoldást.
A 42 milliméteres tokba tekeredik be a szúnyogháló egy beépített rugó segítségével. Kétoldalt 25 mm-es kefézett lefutók akadályozzák meg a rovarok bejutását. Általában alumíniumból készítjük, de költséghatékony szempontból elkezdtük a műanyag változat gyártását is, mely csak fehér színű kerettel rendelhető. Az alumínium keretes rolós rovarháló fehér és barna alapszín mellett bármilyen RAL színre fűjható, illatve fóliázható.
Redőnnyel is kombinálható( alumínium és műanyag változatban is!), ebben az esetben a redőny tokjába kerül a tengely, kétoldalt pedig dupla lefutósínt kap a redőny.

A vízszintes mozgatású rovarhaló az ajtóknál ad védelmet a nemkívánatos „betolakodók” ellen. Az alumíniumból készült szerkezet a nevéből adódóan is mutatja, oldal irányban működtethető. Egyszárnyú ajtóknál a szimpla tokos, míg a kétszárnyúaknál a dupla tokos rovarháló kerül fel- szerelésre. A dupla tokos hálónál az ajtó mindkét oldalán egy-egy tokot szerelünk, tehát a rovar- háló két irányból húzható össze. Bármilyen RAL színben rendelhető.

Nyílókeretes rovarhálók ajtók elé

Nyíló ajtó típusú rovarháló is felszerelhető bejárati és erkélyajtókra. Alumínium kerettel (22×45 mm-es), normál vagy rúgós zsanérral, mágnes zárral. A keret színe igény szerint bármilyen lehet. Az üvegszálas háló helyett rendelhető ,fekete színű „kutya-macska” háló, amelyet házi kedvenceink sem tudnak tönkre tenni.
Nagy teraszajtók elé tolóajtós megoldást javasolunk: az alumínium keretes ajtószárnyak fent és lent rögzített sínekben mozognak oldalirányban. 3 szárnyas tolóajtókkal akár 4 méter szélességű teraszajtók is védhetőek a rovarok ellen4

A pliszé rovarháló egy, valamint kétszárnyú ajtóknál is egyformán alkalmazható. Oldal irányban, harmónika szerűen működtethető, és bárhol megállítható. Széles ajtók rovarmentesítésére kiváló lehetőség. A keret színe fehér és barna, vagy RAL színskála alapján bármilyen lehet.

Back To Top