skip to Main Content

Olcsó  vagy drága nyílászárót vegyek?

Mihez képest tartunk valamit drágának vagy olcsónak.

A kérdés az,hogy Önnek is megfelel-e a hasonló termék féláron, vagy a tökéletesebbet szeretne inkább?

Régen tudható, hogy ha csak az ár számítana az embereknek, akkor már rég tönkrementek volna a jobb autógyárak, amelyek tízezrével gyártják a márkás és nem éppen olcsó autókat.

Ezért érdemes másként is megvizsgálni az ár kérdését. Vajon mit vásárolsz, amikor ajtót, ablakot szeretnél venni? Légkamrákat, kilincset, üveget összeszerelve, vagy szép nyílászáró megoldást, ami nem csak hasznos és kiválóan működnek, de valóban gyönyörű otthonná varázsolja lakásod?

Mi van akkor, amikor csupán az ár alapján döntünk?

Elégedettek vagyunk azzal, milyen jó áron sikerült megvennünk a nyílászárót. Azonban ott belül tudjuk, hogy az elégedettség tényleg csak az árnak szól. Igen, tudjuk, hogy valószínűleg van ennél jobb termék.

De éppen most nem azt vettük.

Ezért inkább gondoljon a jövőre! Érdemes saját maga igényeit szem előtt tartani és olyan termékeket választani, amelyekkel valóban elégedett lesz.

Ahhoz hogy elégedettek legyünk a vásárlással, először is gondoljuk át, valójában mire van szükségünk, mire és meddig szeretnénk használni a terméket.

Ahhoz, hogy ne csak a minőséggel, hanem az árral is elégedettek legyünk, vizsgájuk meg a nyílászárók és a munkadíj költségeit. Célszerű nagyobb időszakra lebontva megvizsgálni, hogy mekkora összeggel terheli meg a pénztárcánkat egy ilyen kiadás. Nem a bekerülési érték számít, hanem hogy azt milyen időszakra fogjuk használni.

Vegyünk egy példát:

Ha a házunk összes nyílászárójának a cseréje 800.000-ft és előreláthatóan 20 évig bent lesz akkor a napi költség 3300-ft/nap.

Továbbá a beépítésétől számítva értéknövelő hatása van az ingatlanra ami azonnal megjelenik egy esetleges eladási árban. Valamint a fűtés számlában is érezhető a változás így egy fűtési szezon alatt akár 100.000-ft is megtakarítható ami azt jelenti,hogy 8 éven belül megtérül a befektetésünk.

Igen! Mert ez egy befektetés. Semmilyen más termék nincs a lakásban ami 

pénzt takarítana meg önnek.

Ráadásul minimális törődést igényel az alapvető karbantartása.

Egy gyenge terméknek éppen lehet pár kiváló jellemzője, ha a többi lerontja a gyártmány színvonalát. Egy jó terméknél pedig bizonyára ki lehet emelni egy-egy jellemzőt, amit talán egyik-másik termék überelhet, de a tulajdonságok összhatása mégis a csúcsra emeli az adott ablak minőségét.

Egy jó nyílászáró kereskedő megmutatja Önnek, milyen márkák, ablakok között érdemes válogatnia. Az ablak minőségét ugyanis nem az egyes jellemzők határozzák meg, hanem a jellemzők összessége.

Back To Top