skip to Main Content

Ablakcsere előtt állunk


Ablakcsere előtt állunk

A legtöbben az első nyílászárócsere alkalmával úgy gondolják, hogy:

ááá az ablakcsere drága kérek nyílászárócserére ajánlatot 20 helyről, a legjobb ajánlatot adó cégnél pedig megveszem az új műanyag ablakaim

Szerettem volna megtalálni a számomra megfelelőt de a forgalmazók mindenféle K értékeket, meg légkamrákat magyaráztak és nem értettem meg pontosan mi is lenne a jó választás

Természetesen ez nem az összes változat, és ne is gondoljon az olvasó úgy erre, hogy na Én aztán nem így csinálom, mert ez csak általánosságba feltűnő aggályok nem az olvasó személyének szól.

Az alábbi leírásban szeretnénk néhány szót ejteni, és legjobb tudásunkat megválaszolni, az általánosságban felmerülő kérdések közül. Az írás végén található üzenet küldő segítségével kérdezhet tőlünk, ha esetleg nem találta volna meg a választ az Önben felmerülő kérdésre. Akkor vágjunk is bele.

A legfontosabb dolog amit nem győzünk hangsúlyozni, új nyílászárók vásárlása előtt!

A legfontosabb az új nyílászáró vásárlásakor.

NYÍLÁSZÁRÓT NEM EGY ÉVRE VESZÜNK, ÍGY NEM FELTÉTLEN A LEGOLCSÓBB ABLAKKAL VAGY AJTÓVAL SPÓROLUNK!

Egy rosszul választott nyílászáró pár év alatt nem hogy energiát takarít meg, de akár többletköltségeket is generálhat, rosszabb esetben ki kell cserélni azokat.

Melyik céget válasszam műanyag ablakcsere esetén?

Első és legfontosabb dolog, hogy olyan céget keressünk aki nem ígér gyanús ajánlatokat. Minden kép javasolt, hogy a forgalmazó és a mögötte lévő nyílászáró gyártó cég leinformálható legyen. Fontos hogy, az nyílászáró forgalmazó ne csak egy sima kereskedő legyen, hanem olyan akinek a szaktudása elegendő, hogy egyértelmű válaszokat tudjon adni ne csak bemagolt ködös szakkifejezésekkel teletűzdelt szöveget ismételgessen.

Kimondottan jó ha a választott műanyag nyílászáró vagy fa nyílászáró forgalmazója nem csak egy típust értékesít, mert objektíven fogja vizsgálni a különböző profilokat és az Ön által megadott paraméterek alapján a legjobban alkalmazható nyílászárót fogja ajánlani.

Mennyi a garancia idő az új műanyag ablakra?

Na itt szokott még a dolog érdekes lenni. Sokszor látjuk mi is a impozáns 9-10 év garanciával reklámozott műanyag nyílászárókat. Néhány esetben a forgalmazó még hangsúlyozza is eladáskor, hogy

10 év garanciát vállalunk minden műanyag nyílászárónkra.

Műanyag nyílászáróink megvásárlásakor érdemes erre vissza kérdezni nehogy később meglepetések érjenek minket. Mert a legtöbb esetben ahogy nálunk is a garancia idő 2 részre oszlik, és sokszor az értékesítők hajlamosak ezt egy kalap alá venni.

Természetesen a legtöbb neves cég és lelkiismeretes forgalmazó ezt el mondja.

A műanyag ablakoknál ez az általában két részre osztott garancia idő magából a teljes körű garanciából, és a szavatossági időből tevődik össze. Mi is a különbség a kettő közt. Példa ként a saját termékünkön magyarázzuk el ezt.

Garancia és szavatossági idő a műanyag ablakoknál?

Azok akik minket választanak és megvásárolnak nálunk X db darab Hevestherm nyílászárót azok 2 év teljes körű garanciát kapnak valamint a gyár biztosítja a további 5 év szavatosságot.

A Garancia idő: ( 2 év) Ezt időt az általunk eladott termékekre, és az általunk elvégzett munkára vállaljuk. Teljes körű, így ez idő alatt bármilyen meghibásodás történik azt nekünk és a gyárnak önköltségesen el kell végezni. Kizáró okok pl. a nem rendeltetésszerű használatból vagy külső behatásból ( betörés ) történő meghibásodás. Kizáró ok lehet a nem szakszerű beépítés, ha a megvásárolt terméket a vásárló maga vagy általa megbízott nem szakismerettel rendelkező személy végzi és ebből eredően hibásodik meg a termék.

A szavatossági idő: (5 év) Ezt az időt a Hevestherm Vállalja, arra hogy a termék anyagminőségére, szélállóságára, lég és vízzárására vagy a hőszigetelésére. Valamint vállalja, hogy ha a terméket nem forgalmazza tovább akkor is biztosít ez idő alatt alkatrész utánpótlást az eladott műanyag nyílászáróhoz fizetés ellenében. A szavatosságon belül a gyártó azért vállal felelősséget, hogy a nyílászáróknak az átadás pillanatában rejtett szerkezeti hibája nem volt, valamint hogy a szavatossági időn belül az alkatrész utánpótlást garantálja. A szavatossági idő a nyílászárók átadásának napjától szól.

Műanyag ablak vásárlása adott épület esetében

Az alábbiakban a legáltalánosabb lakóépületekbe javasolt minimum műanyag ablak rendszereket írjuk le, ehhez képest egy magasabb osztály vásárlása is megfelelő.

Milyen nyílászárót vegyek panel lakásba?

A panellakások ideális nyílászárói az 5 légkamrás műanyag nyílászárók, kedvező árfekvésben, egyedi hőmennyiségmérő esetén vagy nagyon zajos helyeken javasolt a 3 rétegű üveg alkalmazása. Természetesen ideális lehet az ettől magasabb 6 légkamrás műanyag ablak is. A panellakásoknál főleg a magasabb szinteken ideális lehet a középtömítéses műanyag ablakok használata a fokozott légzárás és szélellenállás érdekében.

Régi tégla építésű lakások

Itt az 5 és a 6 légkamrás műanyag ablakok egyaránt szóba jöhetnek. Egy normál belmagasságú lakás esetén nagyon jól alkalmazhatóak az 5 légkamrás nyílászárók,de mindenképp javasoljuk a 3 rétegű üveg alkalmazását. A nagy belmagasságú( 3m felett )lakóingatlanokban a 6 légkamrás műanyag nyílászárók alkalmazása a legideálisabb választás, lehetőleg 3 rétegű üveggel.

Szigetelés nélküli családi házak

Ezeknél mindenképp a 6 légkamrás műanyag nyílászárókat javasolnánk vagy a 7 légkamrás termékünket. A fal szigetelése alacsony a magas hőveszteséget egy jól záródó műanyag nyílászáróval lehet kompenzálni. A 3 rétegű üvegezés javasolt, ha a ház szigetelése a beépítést követő egy-két éven belül megtörténik.

Fokozott hőszigeteléssel ellátott vagy új építésű családi házak

Itt már a hőveszteség csökkentése tudatos, ennek megfelelően a nyílászáró hőszigetelésének is fokozottnak kell lennie. Minden kép 6 légkamrás emelt műszaki tartalmú nyílászáró alkalmazása a javasolt, vagy az 5 légkamrás rendszerek közül kizárólag a középtömítéssel ellátott nyílászáró rendszerek. A 3 rétegű üvegezés nagyon fontos lehet esetleg a TPS melegperem használata is.

Passzívházak és Passzívház jellegű házak ideális ablakai

Csak olyan nyílászárót válasszunk ami a legmagasabb hőszigetelő osztályba tartozik. A kiváló hőszigetelés és a párazáró szalagok alkalmazása nem csak javasolt hanem passzívházaknál kötelező is. A 3 rétegű üveg minimum, a ClimaGuard üvegek a passzívházaknál előfeltétel ezzel a minimum előírásnak megfelel a nyílászáró.

Speciális házak és közösségi épületek ahol a költséges alumínium nyílászárókat kellene olcsóbb alternatívával kiváltani

Ilyen esetekben kiválóan alkalmazhatóak az alumínium borítással ellátott műanyag nyílászárók. Jellemzőik a közép tömítés és a fokozott hővédelmi üvegezés.

Az alábbi leírásban tudatosan igyekeztünk kerülni a szakszavakat amiket hallani lehet egy nyílászáró rendeléskor. Azonban ez egy átfogó beszélgetés alkalmával már elengedhetetlenné válik. Az alábbi linken ezeket a legfontosabb műanyag nyílászárókkal kapcsolatos kifejezéseket magyarázzuk el érthetően képekkel illusztrálva.

Mit tartalmazzon a műanyag ablak árajánlata,
hogyan kérjen egyszerűen árajánlatot

Igen fontos kérdés sokszor a rosszul értelmezett árajánlat és az, hogy ha csak a végösszeget nézzük és úgy döntünk végzetes lehet.

Műanyag ablak vásárlás előtt az első lépés – a döntés mit szeretnénk kicserélni

Talán a legjobb ha először is a család megbeszéli pontosan melyik ablakot vagy épp az összes nyílászárót szeretné-e kicserélni, vagy új ház esetén mit vásároljunk meg csak az ablakot vagy kérjünk redőnyt és párkányt is stb. Ha ezt eldöntöttük javasolt szépen összeírni egy lapra, külön véve helyiségenként a nyílászárót, a párkányokat, a redőnyöket és ha van a beltéri ajtókat is.

Műanyag ablak vásárlás előtt a második lépés – mérés és a cégek kiválasztása

Mérjünk. Ne aggódjunk jól mérünk e, csak egyszerűen menjünk oda a meglévő nyílászáróinkhoz és mérjük meg a szélességüket és a magasságukat. Nem az Ön feladata elvégezni az új műanyag ablak gyártási méreteinek meghatározása, azt majd a választott cég szakemberei elvégzik.

Fontos:

  • a mérésnél figyeljünk oda ne csak a szárnyakat mérjük, a tok is a miénk. Tehát a jó mérés a faltól-falig, a tok egyik szélétől a másikig felvett méret.
  • a műanyag nyílászáró szakmában először mindig a szélességi méreteket, és utána a magassági méreteket szoktuk megadni.
  • ha több szárnyú az ablak javasolt megmérni, hogy mekkorák a szárnyak.
  • Ha egymás felett helyezkednek el, akkor mekkora az alsó szárny magassága. A felső miatt nem kell tornázni, a teljes magassági méretünkből kivonjuk az alsó ablak magasságát és ami marad na az pont a felső ablak mérete.

Ha birtokában vagyunk a méretekkel ellátott összeírásunknak már félig kész is vagyunk új műanyag ablakaink árajánlatkérésével.

Most jön a legnehezebb rész, a megfelelő cégek kiválasztása. Semmi értelme 42 cégtől nyílászáró árajánlatot kérni, elég 4 maximálisan 5 ajánlatot összevetni. Hogy, hogyan válaszuk ki a megfelelő céget azt fentebb már leírtuk. Javasolt nem az ország túlsó végéről kérni az ajánlatot. A nagy távolság nem szerencsés egy esetleges garanciális probléma megoldásakor.

Műanyag ablak vásárlás előtt a harmadik lépés – az ajánlat elküldése, és mit tartalmazzon

A legtöbb nyílászárókkal foglalkozó cég weboldalán vannak egyszerűen kitölthető árajánlat kérő formulák. Ezek általában táblázat és vagy legördülő menük segítségével kényelmesen kitölthető egyszerű kis alkalmazások sok bajunk nem lehet vele csak értelem szerűen kitölteni, és a megjegyzésbe az egyéb meg nem adható információkat leírni. Ha a választott cégnek ilyen nincs, akkor a kapcsolatok menüpontban az email címükre tudjuk elküldeni az árajánlatunkat.

Mit tartalmazzon a műanyag ablak árajánlatkérésünk?

Ne felejtsük a címzett is ember, néha nem egyszerű neki se kibogozni mit szeretne a kedves érdeklődő. Egy példa árajánlat kéréssel megpróbáljuk ezt leírni. NE FELEJTSÜK MINDEN CÉGNEK UGYAN AZOKAT APARAMÉTEREKET ADJUK MEG, KÜLÖNBEN NEM LESZ REÁLIS A KIÉRTÉKELÉSÜNK!

AJÁNLATKÉRÉSI MINTA nyílászáró cserére

Név: Gipsz Jakab

Város: Jászkarafasza (fontos megadni a szállítási költségek kalkulálása miatt, elég a város vagy irányító szám)

Tel: 06 (30) 123 4567 (ha megadjuk, az ablak forgalmazónak lehetősége van Öntől információt kérni, ha esetleg pontosítani szeretne)

Email: jakab.gipsz@arajanlatkero.hu ( na ez egy nagyon fontos pont enélkül az ajánlatunkat sosem kapjuk meg)

Konyha

1db 90x150cm bukó nyíló ablak, műanyag redőnnyel és kívül alumínium belül műanyag párkánnyal

1. szoba

1db 210x150cm ablak 3 szárnyú 1db 60cm széles szárnnyal mellette 120cm es két szárnyú ablak van

ide szeretnék 1db 60cm széles bukó nyíló ablakot, mellette 150cm széles két szárnyú bukó nyíló ablakot

a kisebbik ablakra redőny és szúnyogháló, a nagyobbikra csak redőnyt szeretnék. kívül és belül egyaránt műanyag párkányt szeretnék.

2. szoba

erkélyajtófal (ezt ha letudjuk rajzolni egyszerű vonal rajzzal méretezve az nem hátrány, hanem akkor leírjuk)

a nyílászáró teljes szélessége 240cm a teljes magassága 240cm. A bal oldalon egy erkély ajtó felül fix ablakkal mellette egy bukó nyíló ablak alul fix betét van.

Az erkély ajtó 90x240cm teljes magasságban, de az ajtó csak 210cm magas felette a maradék fix 30cm magas.

Az ablak 150x150cm osztott mind két oldalt bukó nyíló szárnnyal, alul a fix betétes rész 150x90cm

az erkély ajtóra redőnyt szeretnék, az ablakra redőnyt és az egyik szárnyra szúnyoghálót is.

Ezen felül már csak azt kell megadjuk kérünk e bontás utáni helyre állítást vagy sem.

Milyen műanyag ablakot szeretnénk 5 vagy 6 légkamrás műanyag nyílászárót, vagy kérhetünk a legolcsóbb vagy épp a legjobb ár/érték arányúra. Fontos még a szín fehér , egy oldalon színes, színes műanyag ablakot szeretnénk.

Az üveget is adjuk meg, 2 vagy 3 rétegű legyen.

A redőnynél azt kell megadni műanyagot vagy alumíniumot szeretnénk-e.

Műanyag ablak vásárlás előtt ötödik lépés – A műanyag nyílászáró árajánlatok kiértékelés

A bejövő műanyag nyílászáró árajánlatokat hasonlítsuk össze. Ne csak az árat nézzük, hanem azt, hogy az ajánlatban minden fel van-e tüntetve amire árat kértünk. Ha valakinek az ajánlata szimpatikus de nem találunk benne valamit, netán túl alacsony a többihez képest, e-mail-ben vagy telefonon kérdezzük meg, mit is tartalmazz pontosan az ajánlat.

Ha kiválasztottuk azt a 2 ajánlatot aki a legjobb számunkra, a kedvezőbb ajánlatot tevő céggel vegyük fel a kapcsolatot.

HA NEM ÉRZÜNK KELLŐ BIZALMAT A VÁLASZOTT CÉG FELÉ, AKKOR JOBB HA A MÁSIKAT IS MEGNÉZZÜK! Mivel esetenként nagyon sok pénzt költünk új műanyag ablakainkra, fontos hogy a bizalmunk meglegyen a választott cég felé.

Ezzel sikeresen kiválasztottuk azt a céget akinél az új műanyag ablakainkat megvásároljuk.

Back To Top