skip to Main Content

5 szabály redőny vásárlás előtt

Egy megfelelő redőny vagy reluxa használata nemcsak nyáron fontos, amikor megóv minket a tűző napfénytől és melegtől, hanem télen is, hiszen ebben az évszakban szigetel és bent tartja a meleget.

Főleg egy reluxának (vagy akár függönynek) összhangban kell lennie a helység többi kiegészítőivel, színeivel és stílusával is. Rengeteg féle lehetőség közül válogathatunk manapság, de mi most elárulunk 5 alapszabályt, amire mindenképp figyelj oda! Íme:hirdetes

1. Funkcionalitás – védelem hideg/meleg ellen

Az első és legfontosabb szempont, hogy a redőny vagy reluxa megfeleljen eredeti funkciójának, azaz tartsa kint a hideget vagy meleget – évszaktól függően. Szemléld meg alaposan a kiválasztott darabot, mielőtt megvásárolod, hiszen nem mindegy a minőség: érdemes kicsit több pénzt áldozni rá és nem a legolcsóbbat választani, hiszen hosszú távon megtérül majd.

2. Rések mértéke

A jó szellőzés érdekében érdemes megfigyelni, hogy az adott redőny mennyire szellőzik, van-e rajta elég lyuk, hiszen nyáron ennek nagy szerepe lehet, ha azt szeretnénk, hogy jobban mozogjon a levegő a lakásban. A reluxa esetében is fontos alaposan megvizsgálni az állíthatóságot. Attól, mert a boltban jónak tűnik egy darab, még ne vedd meg azonnal, vedd figyelembe a saját lakásod milyenségét is!

3. Vedd figyelembe az anyagot

Az, hogy miből készült egy redőny vagy reluxa, nagyban befolyásolhatja a szoba hangulatát: egy meleg hangulatú, föld színekkel kifestett szobába nyilván jobban illik egy fából készült darab, míg egy semleges, fehér és világos színű fürdőszobába a műanyag változatok. Nézz utána alaposan a lehetőségeknek!

4. Fényes árnyalatok, pezsgő színek

Szerencsére már elmúltak azok az idők, amikor a fekete vagy fehér szín közül választhatunk csak. Napjainkban rengeteg különleges árnyalattal találkozhatunk az üzletekben, mint például a hűvös kék vagy az élénksárga. Ha félsz kipróbálni ezeket a színeket, vásárlás előtt készíttess látványtervet, hogy könnyebb legyen a döntés!

5. Készíts költségvetést

Mint minden felújításnál, a redőnycserénél is érdemes költségvetést készíteni, hogy jól lássuk, hol van a határ. Ezért érdemes szétnézni alaposan, hogy a legjobb áron valóban a legjobb minőséget kapjuk!

Back To Top